superbusen

Bloggbloggbloggbloggbloggbloggblogg

Kategori: Mat och bak

Hejsan svejsan!

Dagens stora händelse: Moffa fyller år! Grattis, grattis!
Dagens andra stora händelse: Jag har gjort müsli idag!


I ugnen..

Inget märkvärdigt egentligen, bara havre- och korngryn, linfrön och hasselnötter, man ack så mumsigt!


Väntar på att mumset ska bli klart..


PLÅSTER!

Jag har faktiskt tre plåster på min vänstra hand. Såhär gick det till:
Martin och jag åt fläskkotlett igår.. med ben. När vi ätit klart hoppar en av katterna upp på bordet och roffar blixtsnabbt åt sig benresterna. Martin fångar katten minst lika snabbt. Sen blev det min uppgift att få katten att släppa sitt saftiga byte. Hur får man ett rovdjur med vassa klor och tänder att släppa en stor bit härlig fläskkotlett, undrar ni? Ja, den som har svaret på det får gärna skicka iväg ett mejl! Jag försökte bända upp munnen på det lilla morrande odjuret som svarade med att ta ett rejält tag med klorna om min hand. Det tog väl några minuter men tillslut fick jag upp gapet på den lille skiten. Jisses! Man skulle ju kunna tro att han inte fått mat på 3 veckor så som han morrade och klöste. (Jag är faktiskt glad att hans tänder redan var begravda i nåt annat)

Nej så det var det! Jag slipper House ikväll för Martin vill också spela in en film som går samtidigt vilket inte funkar så bra.. Så synd. Haha!

Kalkon!

Kategori: Allmänt

God förmiddag!

Tänkte bara berätta om kalkonmiddagen igår! Martin och jag åkte till Falkenberg vid 1-tiden och sen gick vi raka vägen ner till stan för där var det julskyltning. Blev rätt rejält besviken.. Är man van med Visbys fenomenala julskyltning så är en klättervägg, korvstånd, knattelotteri och ett stånd från Socialdemokraterna verkligen inte mycket att komma med. Och det var nästan ingen där. Såg ut ungefär som en vanlig dag på stan. Dock hade dom gjort fint med lite snögubbar på torget.

Sen värmde vi oss framför brasan, drack årets saffranglögg (jag tyckte faktiskt att den var helt okay-- Martin gillade den dock inte) och vi fick pepparkaka med ost och jag tror hon sa att det var granatäppelkärna på? Mumsigt och mysigt och sen väntade vi bara på Martins syster och hennes pojkvän. (Dom hade spenderat en timme inne på Fynda i jakt på julpynt) Efter det blev det kalkon! Och jag har kommit fram till att jag gillar brysselkål men inte rödkål. Vi diskuterade även grönkål (som jag aldrig har hört talas om) och det är tydligen en mycket halländsk grej. Men det var nån som tyckte att han hört att man hade det nån annanstans också. -"Det är inte gotland då? Jag tycker att jag hört.. -"Nej" avbryter jag och det går upp för talaren att jag faktiskt kommer från gotland.

Nej nu blir det plugg resten av veckan. Tenta på lördagmorgon!  (Vill inte plugga mer!!!)


Gammal bild! Jag pluggar inte japanska och den där mobilen ligger i garderoben numera..

Lördags-mys!

Kategori: Allmänt

Vi har precis ätit kyckling och risotto och druckit lite vin. Med tända ljus. Det blir nog inte mysigare än så! Kände verkligen att jag behövde det efter att jag deppat ihop lite. Jag kan verkligen inte rita längre. Jag gjorde ett försök men det går bara inte. Vaaaad skkkkaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaag gööööööööööööööraaaaaaaaaaaa?!?!?!?!?!?

Men det släpper får jag hoppas. Nu ska jag leta lite julklappar och sen blir det film. Nån romantisk komedi som Martin tjatat på mig. Hoppas att den är bättre än Batman och Robin som vi såg igår med George Clooney, Arnold Swaxxxhanegger-nånting, Uma Thurman och Alicia Silverstone. Vi har förstått att dom nya Batman-filmerna är dom enda som är BRA. Fast jag är ändå sugen på att se den tecknade serien som gick när jag var liten. Men jag kan inte få tag i den. Jag hade några avsnitt för två år sen men då såg jag bara några och sen var jag så idiotiskt dum att jag raderade dom >.< *suck* Får se om jag råkar snubbla över som i mitt julklappsletande..