superbusen

Microhändelser

Kategori: Allmänt

Först och främst måste jag berätta om två händelser som hänt idag som har med en micro att göra!

1. Martin har precis kommit hem och vi frågar ut varandra om våra olika mornar. För att sätta er in i situationen måste jag säga att jag ännu inte har ett fullt utrustat kök vilket innebär att jag inte har någon micro än och att jag glömt att ta upp brödet ur frysen och därför skulle ha norpat från Martin:

Martin: Tog du knäckebröd från mig?
Jag: Nej jag värmde mitt bröd i stekpannan.
Martin: Stekpannan?
Jag: Ja.. stekpannan.
Martin: Varför värmde du dom inte i micron?
Jag: För att jag inte har nån kanske? *skratt*
Martin: Jahhaaa! Så du menar att du inte gick ut och köpte en?

2. Vi skulle ha dom sista schackrutorna till lite "miniefterrätt" och eftersom dom legat i frysen så skulle dom in i Martins micro en stund. (han har micro)
Så kakorna in i micron, men Martin var djupt försjunken i en receptbok om grytor och jag satt vid datorn. Tillslut plingar micron och Martin gläntar lite på luckan. Ut bolmar en satans massa rök!! Fönstret öppnas men det blir mycket rök ändå och sen kommer den fruktansvärda stanken av superbränd kaka... Vi kan ju säga som så att det inte blev nåra kakor för oss..


Promenad i Picassoparken igårIgår var vi promenad, åt sushi till lunch och sen överraskade jag Martin med pasta och ricottasås. Mysigt solig dag igår, jobbig, kall, pluggdag idag..


Inköpt igår! Borde ha haft en hela mitt liv!

Mat!!

Kategori: Allmänt

Fick gå över 20 min på lektionen indag och vi har bara en timmes lunchrast så det var typ springa hem, kasta i sig två mackor och iväg igen! Så nu ska det bli gott med korvstroganoff! :D Annars idag har jag testat att få lite fart på Martins internet med en sk. Windsurfer. En liten pappersanordning med folie som man sätter på antennen men det funkade inte alls! Så jag får springa med datorn mellan min och Martins lägenhet helt enkelt..

Martin köpte cykel idag! Utan lyse, pling pling och sadeln är garanterat stöldsäker för den sitter som gjuten och går inte att sänka mer =D

Kommer inte på någon rubrik..

Kategori: Allmänt

Nu blev jag plötsligt pank igen men valutatillägget är betalt och klart! Och hyran är betald! Och nu kan jag bo i min lägenhet!

Har suttit större delen av dagen vi mitt skrivbord och läst Le petit Prince och svarat på frågor om den, samt gjort en översättning från svenska till franska (svårt!) Dom är så jobbiga och har klämt in en massa "en dag skulle jag ha skrämt upp honom ordentligt.." eller "en viktig politisk roll" jag har väl lite koll på konditionalis där men att klämma in en massa adjektiv efter varandra funkar inte för mig. I franskan har dom adjektivet efter substantivet (samma i italienskan) så man säger inte "en blå bil", man säger "en bil blå"  men vi får se på lektionen imorgon om det blir rätt.

Vi var på Maxi idag också och skaffade oss vad vi behövde till vår middag (vårrullar med couscous) och efterrätt (choklad i banan och sen in i ugnen med det-- mums!) och eftersom jag fick leverpastej och gurka av mamma i inflyttningspresent (inte bara!!) så tyckte jag att man måste ju ha tekaka till det... Men vafan.. DET FINNS INGEN TEKAKA PÅ MAXI!! Var är tekakorna?? =(

Nu blir det kvällsmys och sen skola och plugg plugg plugg imorgon! Dags att bestämma vad man ska plugga i vår också. Antagligen fortsätter jag med franskan och dumpar japanskan..

Hej och godnatt!!