superbusen

Saffranspannkaka

Kategori: Mat och bak

Häromdagen gjorde jag saffranspannkaka till Martin och några kompisar. Det blev himla gott trots att det var en liten "snabbversion". Jag serverade med vispad grädde och mommas hemkokta salmbärssylt!
Saffranspannkaka (snabbversionen)
 
ca 10 bitar

1kg färdig risgrynsgröt (2 plastkorvar brukar det vara, och finns även laktosfri)
1 paket saffran (½ g)
1-2 msk strösocker (justera efter hur söt gröten är)
3 ägg
1 dl skalad mandel (65 g)

Sätt ugnen på 200 grader.

Häll gröten i en bunke. Mortla saffran och socker och blanda noga med gröten. Rör sedan ner ett ägg i taget till en jämn smet. Hacka mandeln grovt och rör ner i smeten. Häll smeten i en form (24 cm pajform eller en ugnform 20 x 30cm) och grädda i nedre delen av ugnen i 30 min. Servera med vispad grädde och salmbärssylt! 

Grundrecept från Tasteline
 
 
 

Veckans skolarbete

Kategori: Digitalt

Firar löningsdagen

Kategori: Allmänt

 
Tjabba!
 
Idag har jag firat löningsdagen (lön från förra månaden + CSN!) med en runda på stan med Alicia. Nu när man äntligen får vistas utomhus utan att bli ihjälgasad så att säga...
 
Påsar!
 
 
Innehåll: Fickspegel, smink mm till Martins halloweenutstyrsel, big ass-vinglas och vin
 

Vinglasen har jag dreglat efter ett tag.. Jag har velat haft stora vinglas sen jag såg det i nåt avsnitt av How I Met Your Mother. Nästan lika stora som mitt huvud är dom! 198 kr på Di Moda.
 
 
 
 
 

Snart ska jag iväg och gymma men jag ska försöka hinna med lite skolarbete innan. Jag har inte hunnit fixat bloggen än men det står på att-göra-listan. Håll ut! 
 

EDIT: Bloggen fixad. Alla kategorilänkar ska nu fungera! Hittar ni något annat strul får ni gärna kommentera detta eller maila till superbusen@hotmail.com