superbusen

Saffranspannkaka

Kategori: Mat och bak

Häromdagen gjorde jag saffranspannkaka till Martin och några kompisar. Det blev himla gott trots att det var en liten "snabbversion". Jag serverade med vispad grädde och mommas hemkokta salmbärssylt!




Saffranspannkaka (snabbversionen)
 
ca 10 bitar

1kg färdig risgrynsgröt (2 plastkorvar brukar det vara, och finns även laktosfri)
1 paket saffran (½ g)
1-2 msk strösocker (justera efter hur söt gröten är)
3 ägg
1 dl skalad mandel (65 g)

Sätt ugnen på 200 grader.

Häll gröten i en bunke. Mortla saffran och socker och blanda noga med gröten. Rör sedan ner ett ägg i taget till en jämn smet. Hacka mandeln grovt och rör ner i smeten. Häll smeten i en form (24 cm pajform eller en ugnform 20 x 30cm) och grädda i nedre delen av ugnen i 30 min. Servera med vispad grädde och salmbärssylt! 

Grundrecept från Tasteline