superbusen

Liten uppdatering

Kategori: Allmänt

Nu har jag inte skrivit på ett tag så här kommer en liten uppdatering om vad som är på gång just nu:
 
- I onsdags gick jag bredvid på jobbet första gången. Det gick bra! Jag ska gå bredvid tre gånger till om sisådär två veckor. 
 
- Var på anställningsmöte i tisdags och fick inte veta något nytt. (Egentligen ska man vara på det mötet innan man går introduktionen men för mig blev det tvärtom så ja.. så kan det gå)
 
- Sista inlämning till plugget är imorgon. Jag är inte klar med sista uppgiften riktigt. Jag har en sista grej att göra som tar nästan ingen tid alls och då har min hjärna tyckt att det kan man göra i sista minuten när man måste. Jag hinner!
 
- Nästa vecka är det utbildning i förflyttning samt medicinering och det avslutas med ett prov på torsdagen. 

Introduktion

Kategori: Allmänt

Igår gick jag min första introduktion för jobbet. Jag fick mitt schema och skrev papper. Jag kommer bara jobba kvällar, från kl.2 eller 4 till 11-tiden. 
 
Jag har introduktion varje eftermiddag resten av den här veckan och nästa vecka ska jag få gå bredvid en undersköterska första gången. Det är mycket möten, utbildningar osv nu innan jag börjar. Det är mycket att tänka på!
 
 

Böcker

Kategori: Allmänt

Jag gillar ju som bekant att läsa. Just nu försöker jag läsa två böcker i taget (en läser jag på kvällen och en är mer som "studier") och det är Det står ett run här och vänstar på dig.. Berättelsen om Raoul Wallenberg av Ingrid Carlberg och The Shyness & Social Anxiety Workbook av M.M Antony och R.P Swinson.
 
 
 
Historien om Raoul Wallenberg har jag länge velat veta mer om. Jag har trots allt läst en hel del om andra världskriget och jag har sett hans namn lite här och där men inte ett ord nämndes om honom i skolan! Jag har inte läst klart än men nu vet jag i alla fall vad han gjorde i Ungern, varför svenska utrikesdepartementet agerade som dom gjorde och lite så. Mycket bra bok! En riktig tegelsten dock, så det tar sin lilla tid. 
 
Den andra boken handlar om blyghet och social ångest. Jag tycker att det är jobbigt att prata med folk jag inte känner, jag måste "ladda" för att gå till affären och ja, jag tänker mycket på saker som "vanligt folk" inte verkar skänka en enda tanke. Den här boken hjälper mig att förstå varför och ger även lite tips och råd. Finns på adlibris på engelska.