superbusen

Tatueringsträning

Kategori: Allmänt

 
 
När jag tränar upp musklerna i handen så gör jag en stencil som vanligt. Sen tar jag min maskin som jag har bundit fast en body marker på (penna man kan rita på huden med) och sen ritar jag istället för att tatuera. På det sättet vänjer jag mig vid tyngden. Kanske att det blir en riktig tatuering i framtiden...

Allt om Julias sjukhusvistelse

Kategori: Allmänt

Julia var på sjukhus i helgen. Hon är hemma nu och hon mår bra. Men hon har nånting i njurarna, veterinärerna vet inte riktigt vad, så det blir återbesök den 11e februari. Såhär såg förloppet ut:
 
11e december
Veterinären här i Halmstad drar ut en tand och skrapar tandsten på Julia. 
 
Efter ingreppet äter Julia ganska försiktigt. Helt normalt, hon borde ju ha ont i munnen tänker vi. 
 
5 januari
Julia slutar äta torrfoder Hon äter dock blötmat
 
8 januari
Julia äter mycket lite och drar sig undan från Romeo
 
9 januari
Ringer till djursjukhuset i Halmstad och förklarar läget. Vi får åka till Slöinge då hon antagligen kommer att behöva läggas in.
Julia och jag hämtar upp Martin från jobbet och åker till Slöinge. Veterinären där tycker att Julias mun inte ser bra ut och tror att det är orsaken. Men hon tar ett blodprov för säkerhets skull. Blodprovet visar  dåliga levervärden, dåliga njurvärden och dåliga blodvärden. Julia röntgas och veterinären ser en skugga på njuren som man bara kan kolla närmare på genom ett ultraljud. Ultraljud bokas till tisdagen och Julia får läggas in på dropp över helgen. Under helgen ska dom också ta urinprov samt se om njurvärdena blir bättre efter tre dagars dropp.
 
10 januari
Julia äter men när urinprovet tas upptäcker dom blod.
 
12 januari
Veterinären ringer och säger att njurvärdena inte har sänkts men att Julia äter och mår bra i övrigt.
 
13 januari
Ultraljudet visar 4 skuggor på njurarna. Det är antingen infarkter (spruckna blodkärl) eller tumörer. Jag får hämta Julia. Vi får sepciell mat som är snäll mot njurarna och antibiotika. Tid till den 11e februari bokas för ultraljud. Har ingen förändring skett tills dess är det tumörer. 
 
Det viktigaste just nu är att Julia äter, för hon kommer bli sjukare så fort hon inte får i sig tillräckligt med mat. Just nu mår hon bra. Hon är nästan uppe i normalvikt igen och hon är pigg och kelig som vanligt. Vi hoppas på det bästa :)

Gott nytt år!

Kategori: Foto

 
 
 
Martin och jag gjorde lite god mat hemma (kyckling och chokladmousse) och tittade på fyrverkerierna på tryggt avstånd från vårt stora vardagsrumsfönster. Supermysig nyårsafton! 
 
Nu sitter vi och turas om att spela gitarr. Ja, jag har börjat lite smått men det gör ont i fingrarna... Martin har spelat i nära 10 år nu och verkar kunna spela hur länge som helst.